A nyár slágere az Aperol Spritz

Kezdjük azzal, hogy körbejárjuk mi is az az Aperol Spritz? Tulajdonképpen egy igazán különleges habzóbor alapú koktél, amelyet általában aperitifként fogyasztanak vacsora előtt. Eredetileg 1919-ben, az olaszországi Padovában készült ez a frissítő alkoholos ital, amely csak a 2010-es évek végén vált népszerűvé világszerte. Az Aperol Spritz pedig jellemzően Aperolból, prosecco-ból és szódavízből áll, bár a kísérletező kedvűek tonic hozzáadásával is fogyasztják.
Hozzávalók:
- 100 ml Aperol
- 150 ml prosecco
- jég
- szódavíz
Elkészítés:
Tegyél néhány kocka jeget 2 pohárba, és adj mindegyikhez 50 ml Aperolt! Osszd el a prosecco-t is fele-fele arányban a poharak között, mely márkáját tekintve a Santa Margeritha lehet a legmegfelelőbb választás! Ezek után töltsd fel szódával, ha úgy tetszik! Díszítésnek egy szelet narancsot ajánlunk. Egészségetekre!